Naar content Naar zoeken Navigatie overslaan

Navigatie

Fundamentele Analyses DeAandeelhouder

DeAandeelhouder is een partner van BNP Paribas en verzorgt om de week een fundamentele analyse van een Nederlands aandeel. Lees hier de laatste bijdrage en eerdere publicaties.

Flow Traders op de weg terug?

Dinsdag 14 februari 2023

Aandelen Flow Trader daalden over de laatste 12 maanden met 24,82%. Opvallend aangezien de aandelen vaak gezien worden als hedge in lastige aandelenmarkten. In dit geval dus niet. In dit artikel behandelen we de resultaten van Flow Traders en de vooruitzichten voor het aandeel. In het onderstaande plaatje ziet u de ontwikkeling van de Flow Traders koers over de laatste 12 maanden.

Bron:

Google finance 13-februari 2023 om 13.00 uur

2022

Flow Traders behaalde veel betere resultaten dan de gemiddelde verwachting van analisten over het 4e kwartaal. Analisten hielden rekening met een terugval, maar Flow presteerde in lijn met het 3e kwartaal.

De handelsinkomsten kwamen uit op €113.9 miljoen tegen een verwachting van €96,1 miljoen. Dus 18% hoger. De aangepaste operationele winst kwam uit op €48,2 miljoen tegen de gemiddelde verwachting van €33 miljoen. Dus 46% hoger. Vooral de operationele winst in Amerika valt op. Het verhandelde volume daalde namelijk met 8% en de operationele winst steeg met 157% naar €37,1 miljoen. In Europa zien we het tegenovergestelde. Het volume steeg met 1% en de winst daalde met 24%.

Bron:

Investor Relations Flow Traders

2022

Zoals u in het plaatje hierboven ziet komt de winst per aandeel over 2022 uit op €3.45. Flow betaalt een finaal dividend van €0,8 waarmee het totale dividend uitkomt op €1,5. Op de huidige koers een dividendrendement van 6.5%. De koers- winstverhouding ligt op een bescheiden 6.7x de winst van 2022.

Flow kan onder het huidige inkoopprogramma nog €15 miljoen terugkopen. Dit behelst circa 1,5% van alle uitstaande aandelen. Een gedeelte van deze aandelen is voor het personeel.

Kapitaal

De onderneming geeft verder aan dat het over €264 miljoen overtollig kapitaal beschikt. Men geeft niet aan wat men hiermee van plan is te doen. Het betreft wel circa 26% van de gehele marktkapitalisatie.

Outlook

Flow geeft aan dat de kostenbasis van december 2022 de basis zal zijn voor de kosten in 2023. Dus geen verdere groei in FTEs en vaste kosten. De huidige basis moet dus voldoen om verder te kunnen groeien en de operationele hefboom moet dus nu gaan werken. Wat ons betreft goed nieuws. De kosten komen daarmee uit op circa €180 miljoen in 2023.

Flow Traders op de weg terug

De cijfers vallen in eerste instantie goed bij beleggers en aandelen handelden op een stevige plus. Inmiddels zakken de aandelen, voor ons enigszins verassend, weer weg. Nu zijn winsten niet te voorspellen bij Flow aangezien ze afhankelijk zijn van de bewegelijkheid van de beurs. Deze valt in deze opgaande markt wat terug. De vlam kan echter weer in de plan slaan en dan kan Flow Traders als goede hedge in de portefeuille dienen. Op nog geen 7x de winst en een dividendrendement van meer dan 6% betaal je hier in onze ogen niet veel voor.

Klik op onderstaande button om de BNP Turbo etalage te openen en de prospectus te kunnen inzien.

Bekijk de BNP Paribas Turbo’s & Boosters

Gebruikte bronnen:

Apple Investor relations

DeAandeelhouder Premium

Google Finance – Graph

researchbureau Counterpoint

Auteurs:

Nico Inberg en Albert Jellema

Nico en Albert bezitten wel aandelen Flow Traders

Disclaimer

Je dient de informatie in dit artikel niet te beschouwen als professioneel beleggingsadvies of als vervanging daarvoor. De informatie is uitdrukkelijk niet bedoeld als advies tot het kopen of verkopen van bepaalde effecten of effectenproducten. Aan deze informatie kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor eigen rekening. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. Je bent zelf eindverantwoordelijke voor de beslissingen die je neemt met betrekking tot jouw beleggingen. Indien iemand besluit om zelf opdracht te geven tot koop of verkoop van effecten of effectenproducten, doet hij of zij dat volledig op eigen initiatief en voor eigen verantwoording en risico. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Het aangaan van beleggingsposities kan koersverlies tot gevolg hebben.

Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in Turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe Turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Terug naar de bovenkant van de pagina