Naar content Naar zoeken Navigatie overslaan

Navigatie

Technische Analyse Coaching Video’s: de basis

In dit eerste deel van de Technische Analyse Coaching Video’s van technisch analist Nico Bakker komt u aan de hand van 3 korte video's meer te weten over de basis van Technische Analyse.

1.1 Wat is technische analyse?

In deze eerste Coaching Video vertelt technisch analist Nico Bakker wat Technische Analyse is en wat de drie veronderstelling zijn waar Technische Analyse op gestoeld is. Verder legt hij in deze video uit wat het verschil is tussen Technische Analyse en Fundamentele Analyse. Nico sluit de video af met een interessante TA coaching overweging.

1.2 Grafieken

Nico Bakker legt in deze tweede Technische Analyse Coaching Video de grafiek uit. De grafiek is het basismateriaal voor een technisch analist. Nico zal de drie basisvormen bespreken en laten zien met aansluitend extra aandacht voor de candlestick in zijn diverse verschijningen. Uiteraard ontbreekt ook in deze video een TA Coaching tip niet.

1.3 Marktclassificatie

Er zijn binnen Technische Analyse drie fases waarin een koers zich kan bevinden, te weten trending, trading en changing marktfase. Hoe je deze fases herkent en waarom dit van belang is voor verdere analyses legt Nico Bakker uit in deze derde Technische Analyse Coaching Video. Voorts aandacht voor het fenomeen ‘tijdvensterconflict’.

Ga naar deel 2 van de Technische Coaching Video's

U heeft nu de basis van Technische Analyse uitgelegd gekregen. Wilt u meer te weten komen over Technische Analyse? Klik dan hier om naar deel 2 van de Technische Analyse Coaching Video's van Nico Bakker te gaan. In dit tweede deel komt u meer te weten over Chart Reading en Charting Tools.

Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in Turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe Turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Terug naar de bovenkant van de pagina