Naar content Naar zoeken Navigatie overslaan

Navigatie

Technische Analyse Coaching Video’s: Chart Reading en Charting Tools

In het tweede deel van de Technische Analyse Coaching Video’s van technisch analist Nico Bakker komt u aan de hand van 5 korte video's meer te weten over Chart Reading en Charting Tools.

2.1 Trendanalyse

Hoe herken je een trend? Wat zijn de belangrijkste kenmerken van een trend? Welke lijnen spelen een rol? Hoe benoem je de diverse bewegingen? Al deze vragen worden door Nico in deze Technische Analyse Coaching Video beantwoord.

2.2 Trading Range

In deze Technische Analyse Coaching Video gaat Nico nader in op het technische fenomeen de trading range. Met name aandacht voor de uitbraak en terugtest, waarbij de 2e kans van de markt een cruciale rol speelt voor beleggers. Natuurlijk ontbreekt ook in deze video de TA coaching aanbeveling niet.

2.3 Candlesdtick Koerspatronen

De candlestick ofwel kaarsgrafiek heeft zijn eigen kenmerken en dus ook zijn eigen specifieke koerspatronen met meer of minder voorspellende waarde in zich. In deze Technische Analyse Coaching Video worden de belangrijkste koerspatronen geduid die een visuele bijdrage kunnen leveren aan het optuigen van een scenario.

2.4 Fibonacci Charting Tool

Om een grafiek extra te kunnen inkleuren wordt veelal gebruik gemaakt van Fibonacci retracements. Deze lijnen indiceren toekomstige steun- en weerstandpunten op de chart. Hoe deze retracements tot stand komen en wat je er mee kunt doen in de praktijk, wordt in deze video uit de doeken gedaan.

2.5 Steun en Weerstand

In deze video vertelt Nico hoe hij in zijn Dashboard invulling geeft aan de begrippen Steun en Weerstand. Hij legt uit hoe een Pivot Low en Pivot High voeding geven aan zijn steun- en weerstand mechanisme om als zodanig kantelpunten inzichtelijk te maken.

Ga naar deel 3 van de Technische Analyse Coaching Video's

U heeft weet nu als het goed is alles over Chart Reading en Charting Tools. Wilt u meer te weten komen over indicator analyse aan de hand van de gemiddelde lijn, de Dynamische RSI en de befaamde Nico Bakker Swingteller? Klik dan hier om naar deel 3 van de Technische Analyse Coaching Video's van Nico Bakker te gaan.

Terug naar de bovenkant van de pagina